sâmbătă, 8 mai 2010

Prima vizita intr-un sat cu rromi



De mult imi doream sa merg intr-un sat cu multi cetateni de etnie rroma. Azi mi-am luat inima-n dinti, pe prietenul meu Adi si am pornit spre Augustin, un sat din judetul Brasov cu 73% cetateni rromi. Am zis ca daca tot o fac, s-o fac cum trebuie! :o)

Am cunoscut niste oamneni excelenti care mi-au lasat o impresie nemaipomenita! Imi doresc sa ma intorc, sa mai stau de vorba cu ei.

Impresionante povesti despre viata, impresionanta ospitalitate... da, la tigani!

Cred ca azi am reusit sa bucur cel mai tare niste oameni, cu prezenta mea ca ... fotograf.

Ma gandesc ce-o sa fie cand le voi duce pozele....
:o)

10 comentarii:

  1. induiosator. bietii copii, in ce conditii traiesc... n-am mai vazut podea de lut de cand a stricat bunica bucataria de vara, acum aproape 25 de ani, ca sa construiasca una de caramida. as vrea sa fi povestit mai multe despre experienta ta. fotografiile vorbesc, insa ele nu-mi spun ospitalitate si oameni excelenti. imi spun saracie lucie, copii care cresc ca buruienile cu lipsuri si foame, cu parinti care nu-si permit sa aleaga un abecedar in loc de o paine. mi se strange sufletul. mai ales a doua poza ma emotioneaza, si ma trezesc dorindu-mi sa nu fie reala. sa fie un montaj, o scena dintr-un film, si nu viata reala cu oameni adevarati.

    RăspundețiȘtergere
  2. va multumesc!

    Din pacate pozele sunt 100% reale, Dana.
    Si intr-adevar oamenii aia au probleme. Chiar da, probleme mari; traiesc in niste conditii la limita... Problema cea mai mare este chiar supravietuirea!
    Dar... au timp de copii lor, au timp sa se joace cu ei! Au loc de glume si de voie buna...
    Te primesc cu drag in casele lor si daca sunt la masa, iti dau si tie din ce au...

    Nu ma pricep la cuvinte prea mult, dar asta am simtit: ospitalitate si caldura!

    :o)

    RăspundețiȘtergere
  3. e adevarat, e trist, da nu pot sa nu remarc pitorescul imaginilor in primul rand

    RăspundețiȘtergere
  4. Fain reportaj.Sincer m-as fi gandit de doua ori inainte sa plec la drum,dar cand vad rezultatul imi dau seama ca a meritat efortul.

    RăspundețiȘtergere
  5. va multumesc!

    Radu, a meritat 100%!

    :o)

    RăspundețiȘtergere
  6. imi plac fotografiile, dar nu-mi placeceea ce vad....oare cati au case cu turnulete si cati traiesc asa? Eu cred ca majoritatea isi duc zilele in astfel de conditii, numai ca ne place sa percepem numai ce ne convine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felix-Emanuel COSTACHE21 mai 2010 la 22:59

    Vlad, jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am invatatat ca frumusetea nu tine de bani, cosmetizarea excesiva e lumea care se promoveaza astazi.Din fericire sunt oameni care cauta dincolo de estetismul de suprafata. Frumosul pe care-l zaresc in fotografii tine de suflte, il recunosc ca facand parte dintr-o lume despre care stim foarte putin ignorandu-i pe cei de langa noi.

    RăspundețiȘtergere
  9. va multumesc tuturor pentru trecere si pentru cuvinte...

    RăspundețiȘtergere