marți, 8 decembrie 2009

O ciorba perfecta de Maramures

4 portii


Se calesc 2-3 morcovi pana cand devin usor portocalii. Se adauga 4 ardei grasi de culori diferite taiati cubulete mici.
Se pun cateva felii de ardei iute proaspat. Daca aveti un sos iute, se pune o 1/2 lingurita.
Se adauga sare si piper.
Se mai lasa cateva minute pentru a se cali si ardeii.
15 ciuperci (eu am pus champignone) taiate felii se adauga cu apa si se lasa la fiert.

Separat se pregateste in blender un amestec de smantana cu galbenusurile a 3 oua si cu (cat mai mult) usturoi pisat. Dupa ce ciupercile au fiert, acest amestec se adauga si se lasa pana la primul clocot, apoi focul se opreste, pentru a nu se taia.

Bineintele, totul are un alt sens cand se adauga galbenusuri din oua de casa precum si smantana de casa.

4 comentarii: